top of page

Liverpool 4-0 Tottenham: „Cormoranii” zboară spre Wembley, Spurs ratează o șansă uriașă

Writer: aurelian mihai aurelian mihai

Liverpool și-a asigurat un loc în finala Carabao Cup, după o victorie categorică, 4-0, împotriva lui Tottenham pe Anfield. „Cormoranii” au întors deficitul de un gol din tur și au dominat un Spurs fără vlagă, trimițându-i pe elevii lui Ange Postecoglou în afara competiției, într-un meci ce a evidențiat diferența uriașă dintre cele două echipe în acest moment al sezonului.


Liverpool: Lecție de fotbal ofensiv și un nou drum spre trofee


Liverpool a arătat, încă o dată, de ce este prima, la momentul prezente, în fotbalul englez. Cu un pressing agresiv și un joc de atac fluid, echipa lui Arne Slot a controlat complet partida, începând încă din minutul 34, când Cody Gakpo a fost pe fază și a împins mingea în poartă. După pauză, Salah a majorat avantajul din penalty, eliminând orice emoție privind calificarea. În minutul 82, Dominik Szoboszlai a închis tabela cu un șut precis, după o centrare perfectă a lui Conor Bradley, demonstrând încă o dată calitatea superioară a „cormoranilor” în astfel de meciuri decisive. Van Dijk cu o lovitură de cap, marcă înregistrată, a dus scorul la 4-0.


Cu această victorie, Liverpool nu doar că a ajuns în finala Cupei Ligii, dar își continuă forma excelentă, fiind încă în cursă pentru toate cele patru trofee majore: Premier League, FA Cup, Carabao Cup și Champions League. Meciul de pe Wembley va reprezenta o oportunitate imensă pentru Arne Slot de a-și trece în palmares primul trofeu pe banca „cormoranilor” și de a confirma că echipa sa este pregătită pentru un sezon memorabil.


Tottenham: Ocazie ratată, viitor incert pentru Postecoglou


Dacă Liverpool a demonstrat forță și determinare, Tottenham a arătat exact opusul. Spurs a fost de nerecunoscut, suferind o înfrângere umilitoare, fără să reușească măcar un șut pe poartă în cele 90 de minute. Lipsa de energie și de inspirație a fost evidentă, iar lipsa reacției în momentele cheie ridică mari semne de întrebare despre capacitatea echipei de a concura la cel mai înalt nivel.


Cu doar 35,9% posesie și fără nicio ocazie clară, Tottenham a arătat ca o echipă copleșită de presiune, în contrast total cu intensitatea și disciplina impusă de Liverpool. Mai mult, accidentarea lui Richarlison în repriza a doua adaugă și mai multe probleme unei echipe deja afectate de numeroase absențe.


Pentru Ange Postecoglou, această eliminare ridică mari semne de întrebare privind viitorul său pe banca tehnică. Deși Spurs este încă în cursa pentru Europa League, această înfrângere scoate la iveală limitele unei echipe ce părea, la un moment dat, capabilă să concureze pentru trofee. Suporterii sunt nemulțumiți, iar lipsa progresului evident în astfel de meciuri decisive nu face decât să sporească presiunea asupra conducerii clubului.


Liverpool merge mai departe și va juca, pe 16 martie, finala Carabao Cup pe Wembley împotriva lui Newcastle, într-un duel ce promite spectacol atât pe teren, dar mai ales în tribune, știindu-se atașamentul suporterilor pentru aceste două cluburi.




 

Profil Aurelian Mihai


Sunt Mihai și îmi place fotbalul de când mă știu. Nu cred să fi fost un moment în care să mă fi decis, “da, de acum îmi place fotbalul!”. Nu, totul a fost de la sine. Țin cu Știința pentru că la vremea copilăriei mele toți copiii de la bloc făceau la fel.


Libertatea ne-a adus și posibilitatea de a descoperi și alt fotbal, doar că, de Liverpool FC am auzit și am susținut-o tot de dinainte de Revoluție. Simpatia pentru un nene care marca multe goluri și râdea permanent, pe fotbalistul respectiv aflând mai târziu îl chema John Barnes, m-a făcut să țin cu Liverpool de pe vremea Telejurnalului comunist.


În anii 90 am descoperit Serie A, Primera Division, Premier League și Bundesliga. Am avut și am în fiecare campionat echipe preferate. În ordine, AS Roma, FC Barcelona, Liverpool FC și Werder Bremen.


Sunt pasionat de scris de prin a X-a, a XI-a. Profa de română mi-a descoperit “talentul”, m-a altoit permanent cu 10 în teze, iar mie mi s-a deschis apetitul. Mulțumesc, doamna profesor!


Scriu la fotbalcumustata.ro de când s-a inventat sau viceversa. Site-ul și comunitatea “Fotbal cu mustața” sunt lucrurile pe care le-am visat mereu, adică lumea și fotbalul să-și găsească un loc unde să se vorbească ca în parc sau ca pe canapeaua de acasă despre fotbal, adică cu prietenie și cu multe amintiri.

Comments


bottom of page